Theater Zuidplein

Afrovibes Festival 2024

Gnaoua Again – Adelheid Roosen & Ghassan El Hakim
zo 13 okt 20:30
zo 13 okt
20:30
  • zo 13 okt
    20:30
    Kleine Zaal

Gnaoua Again! is het nieuwste werk van de Marokkaanse theatermaker Ghassan El Hakim. 

Ghassan duikt in zijn jeugdherinneringen aan Casablanca en onderzoekt hij het taboe op soefimuziek binnen zijn familie. Samen met gnaouameester Maalem Abdellah El Gourd en musici Soufiane El Ghazouani, Amine Naouni en Farid Ghannam, neemt hij je mee op een muzikale reis naar het verleden. Gnaoua Again! is muziektheater waarin persoonlijke verhalen samenkomen met de muziektraditie van Gnaoui die zijn oorsprong vindt in het slavernijverleden van Marokko. Beleef het zelf en ontdek de verhalen achter deze rijke traditie.

Over het Afrovibes Festival – Africa is not a country
Op zondag 13 oktober neemt het Afrovibes Festival de hele dag ons theater over. Dit jaar draait het festival om het thema Belonging en richt het zich op Noord-Afrika en de Noord-Afrikaanse diaspora in Nederland. Met voorstellingen uit Marokko, Zuid-Afrika, Ivoorkust, Tunesië, Egypte en Nederland laat het festival vernieuwend werk zien van Afrikaanse 

Toegang
Als je een kaartje koopt voor Gnaoua Again!, krijg je toegang tot alle activiteiten tijdens het Afrovibes Festival 2024. De hele dag door kun je genieten van muziek, dans, kunst en meer. 

Met dank aan
Deze voorstelling is gemaakt in samenwerking met Female Economy onder dramaturgie van Adelheid Roosen.

Meer informatie over Afrovibes Festival 2024.