Theater Zuidplein

AfroVibes Festival 2024

Mimount ’N Serwan
zo 13 okt 14:30
zo 13 okt
14:30
  • zo 13 okt
    14:30
    Grote Zaal

Een muzikale voorstelling waarin Nederlands en Tamazight samenkomen.

Mimount 'N Serwan was een invloedrijke Riffijnse zangeres in de jaren '60, '70 en '80. Ze wist een groot publiek te bereiken in een tijd waarin podiumkunsten niet altijd gewaardeerd werden. Op basis van haar songteksten en levensverhaal creëren Al Mourabit en Kaandorp de poëzie en het verhaal die het publiek terugvoeren naar de Rif door de ogen van Mimount 'N Serwan. In deze voorstelling, waarin Nederlands en Tamazight elkaar afwisselen, brengen Allati en Charif poëzie, muziek en spel samen. Ze kijken wat er gebeurt als kunstenaars met verschillende achtergronden samen iets maken.

Over de voorstelling
In Moving Beyond: Mimount 'N Serwan wordt het publiek meegenomen naar de Rif. Al Mourabit en Kaandorp creëren poëzie en verhalen, terwijl Allati en Charif de muziek en het spel verzorgen. Een mooie samenwerking tussen verschillende culturen en perspectieven.

Over het Afrovibes Festival – Africa is not a country
Op zondag 13 oktober neemt het Afrovibes Festival de hele dag ons theater over. Dit jaar draait het festival om het thema Belonging en richt het zich op Noord-Afrika en de Noord-Afrikaanse diaspora in Nederland. Met voorstellingen uit Marokko, Zuid-Afrika, Ivoorkust, Tunesië, Egypte en Nederland laat het festival vernieuwend werk zien van Afrikaanse makers en kunstenaars. Kom genieten van theater, muziek, dans en nog veel meer!

Toegang
Als je een kaartje koopt voor Mimount ’N Serwan, krijg je toegang tot alle activiteiten tijdens het Afrovibes Festival 2024. De hele dag door kun je genieten van muziek, dans, kunst en meer. 

Meer informatie over Afrovibes Festival 2024