De familie Sax (4+)

Als saxofoons konden praten
zo 1 dec 11:00
zo 1 dec
11:00

Ga mee op een muzikaal avontuur met het Berlage Saxphone Quartet

Maak kennis met de familie Sax: acht saxofoons die op een betoverende manier tot leven komen. Ze hebben allemaal hun eigen karakter en hun eigen klank – wacht, kunnen ze práten? Net zoals bij echte families zit er tragiek én humor in dit verhaal, met de instrumenten in herkenbare hoofdrollen.

Saxfiguren

De familie Sax gaat binnenkort verhuizen: te midden van tientallen dozen past Opa Sax op zijn drie kleinkinderen. Ze hebben het gezellig samen, maar er wordt ook gekibbeld. Grote Zus Sax en Grote Broer Sax hebben stoute plannetjes of pesten Kleintje Sax (Schuifie) zelfs. Met alle familiehectiek om haar heen wil Schuifie soms liever verdwijnen in haar eigen fantasiewereld...

Het Berlage Saxophone Quartet vertegenwoordigt de nieuwe generatie van saxofoonensembles die niet meer weg te denken zijn uit de klassieke muziek. Dit viertal gebruikt de diepgaande kennis van het vak om innovatieve, veelzijdige voorstellingen op de planken te brengen. De Familie Sax is hun eerste familievoorstelling, altsaxofonist Peter Vigh heeft hiervoor speciaal nieuwe muziek gecomponeerd.

Uitvoerenden:
Berlage Saxophone Quartet
Sopraan- en bassaxofoon: Lars Niederstrasser
Altsaxofoon: Peter Vigh
Schuifsaxofoon, sopranino en tenorsaxofoon: Juani Palop
Sopraan- en baritonsaxofoon: Eva van Grinsven

Credits

Arrangementen en composities: Peter Vigh
Decor-, licht- en video-ontwerp: Jurjen Alkema
Regie en choreografie: Ria Marks
Kostuumontwerp: Dieuweke van Reij