Marrondag Rotterdam 2024

Market
do 10 okt 15:00
do 10 okt
15:00
  • do 10 okt
    Deuren open
    15:00
    Start
    15:00
    Theaterstraat

Een middag vol smaken, kunst en dans. Ontdek de veelzijdigheid van de Marron-gemeenschap op de infotainment markt.

Van 15:00 tot 19:30 uur ervaar je op deze market de Marron-cultuur van dichtbij. Verken de kraampjes met traditionele gerechten, handgemaakte sieraden en kunstwerken. Laat je verrassen door dansoptredens en voel de energie van de ritmische Marron-dansen. De perfecte plek om deze cultuur te vieren en te genieten van een levendige sfeer vol creativiteit.

Marrondag 2024 in Theater Zuidplein
Donderdag 10 oktober 2024 vieren we in Theater Zuidplein Marrondag. Een feestelijke dag vol cultuur, muziek, dans en verhalen uit de Marrongemeenschap. Dit jaarlijkse evenement staat in het teken van de rijke Afro-Surinaamse cultuur en biedt een podium aan de tradities, geschiedenis en hedendaagse ontwikkelingen van de Marrons, afstammelingen van tot slaaf gemaakten die wisten te ontsnappen en eigen gemeenschappen in het binnenland van Suriname stichtten.

Programma
Steven Brunswijk geeft een unieke stand-upshow in het Aukaans. De band Young Cosje zorgt voor een feestelijke afsluiting met hun mix van kaseko, soca en reggae. Je kunt ook zelf meedoen aan de Awasa-dansworkshop, waarbij je de sierlijke bewegingen en ritmes van deze traditionele dans leert. Daarnaast is er een speciaal voorprogramma met exposities en een boekverkoop. Het wordt een dag vol cultuur, verbinding en trots. Klik hier voor het gehele programma. 

Marrondagticket voor de gehele dag beschikbaar via onze kassa voor € 25,- per kaartje. Klik hier.

Meer info over Marrondag Rotterdam.

Onderdeel van