Theater Zuidplein

Films op Zuid: Book and Knife | Miku Sato

IFFR X Bibliotheek Rotterdam X Theater Zuidplein
za 23 nov 14:00
za 23 nov
14:00
  • za 23 nov
    14:00
    Zaal-Z

IFFR en Bibliotheek Rotterdam vertonen samen met filmmaker Miku Sato de korte film Book and Knife  Dit evenement is gratis toegankelijk. Neem een buurman of vriend mee en ervaar de schoonheid van Rotterdam, ook op het scherm!

Soto of saoto is een soep die door heel Indonesië en Suriname wordt gegeten. Het recept verschilt van kookboek tot kookboek, elk met een eigen cultuurhistorische achtergrond. Als in een culinair wajangspel zien we drie vrouwen verschillende recepten bereiden uit klassieke kookboeken die tussen 1902 en 1967 verschenen, om te eindigen met de soto/saoto zoals restaurant Warung Mini die vandaag de dag serveert.

Bij de vertoning van Book and Knife gaan de aanwezigen aan de slag met het ontwikkelen van een personage. Hoe bouw je een personage en hoe ontwikkel je die verder? Daarbij wordt stilgestaan bij de verschillende creatieve keuzes die kunnen worden gemaakt en met welke redenen.  

De workshop wordt in het Engels gegeven. De film is in het Indonesisch en Nederlands, met Engelse ondertiteling. Er is een beperkte capaciteit, dus reserveer alvast je plaatsen.

·   Toegang: gratis

·   Aanvang vanaf 14:00u

Gelieve 10 minuten voor aanvang van het evenement aanwezig te zijn.