Theater Zuidplein
Anne Claire de Breij

Ferhat Kaplan | Theater Rast

Bergen Verzetten
wo 25 sep 20:30
wo 25 sep
20:30
  • wo 25 sep
    20:30
    Kleine Zaal

Bergen verzetten laat zien dat achter elke crimineel ook een mens verstopt zit. Pakkend en raak. Een avond die je laat nadenken over wat goed en wat slecht is. 

Theatermaker Ferhat Kaplan groeide op in de ruige straten van Brabant tussen stoere mannen in snelle auto's. Een aantal van hen groeide op tot beruchte criminelen in de onderwereld. Ferhat laat je kennismaken met hun zachte kant. In de voorstelling ontmoet je twee drugshandelaars die noodgedwongen besluiten zelf hun drugs te verpakken. Het werk doet ze denken aan vroeger. Welke keuzes maakten ze voor hun carrière, de liefde en familie? Wat brengt ze hier? 

Gebaseerd op waargebeurde verhalen. 

In de pers
'Theater RAST weet in een haast filmische setting een spanning op te bouwen waarvoor je best een beetje regen wil doorstaan.' - NRC

'Beide personages zijn verzeild geraakt in het criminele circuit. De ene (Kaplan) groeide op in Bergen op Zoom in een wereld van ruigheid en machogedrag. Zijn compagnon (Jean Pierre Nshimyumuremyi) bekleedt een hoge positie in de drugswereld. Tijdens het graven komen pijnlijke herinneringen boven, waarin gemeenschapsgevoel, vriendschap, familiezin, angst en ook twijfel aan de toekomst in het milieu in een mooie, ritmische afwisseling aan de orde komen.' (…) 'Regisseur Charlotte Scott-Wilson en dramaturg Bodil Sezen Matheeuwsen sturen en begeleiden de spelers tot spannend en vooral dynamisch spel.' - Theaterkrant

Randprogramma
Voor het randprogramma zijn vijf verschillende mensen geïnterviewd over het thema (voor)oordelen. Welke verhalen leven er achter het eerste beeld dat je van iemand hebt? In de centrale hal staan vijf portretten van een jongerenwerker tot basisschoolkind. Wie zijn ze en hoe kijken ze naar de thematiek van de voorstelling. 

Meer info over Theater RAST.

Credits

Scenario: Ferhat Kaplan
Regie: Charlotte Scott-Wilson
Dramaturg: Bodil Sezen Matheeuwsen 
Spel: Ferhat Kaplan, Jean Pierre Nshimyumuremyi
Kostuum: Leila El Alaoui
Licht: Rodrigo Ribeiro
Productieleider: Eva Asselbergh